Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
» Egitim Aile Haber

Öğretmen atamaları ertelendi

{ 30 Agustos 2010 }

Milli eğitim bakanlığından yapılan açıklamaya göre öğretmen atamaları ileriki bir tarihe ertelendi.
Yök başkanlığının soruların sızdığına ve soruların yaklaşık 3200 kişinin elinde dolaştığına dair açıklaması üzerine Ağustos döneminde atancak 30 bin öğretmenin ataması iddialar ve savcılık soruşturması netlik kazanıncaya kadar ertelendiği bildirildi.
Daha önceden Milli eğitim bakanı Nimet ÇUBUKÇU öğretmen atamalarının ertelenmeyeceğini bildirmiş Ösym başkanı soru sızdırılması olmadığını öne sürmüştü.Ancak Ösym ve savcılığın son tespitlerine göre Kpss sınavı eğitim bilimleri sorularının e mail yoluyla binlerce kişinin elinde gezdiği ve bu kişilerin takibe alındığı bildirilmiş yine bu kişilerin Kopya çektiği ve sorulara ulaştığı ortaya çıktığı takdirde devlet memurluğu olamaycakları belirtilmiştir.
Bilindiği gibi kpss sinavı tarihinde eğitimbilimlerinde tüm soruları doğru yapabilen birisi çıkmamıştı ancak Bu yıl ki kpss sınavında eğitim bilimleri bölümünde sorulan soruların tümünü0 yanlış ve 0 boş bırakarak 320 kişi doğru cevaplamış yine 3000 kişi 95 netin üzerinde üzerinde net yapmıştır.
Özellikle Türk eğitim sendikası ve Eğitim iş sendikalarının ortaya çıkardığı ve ösym ile savcılığa bildirilmişti
Sorulara ulaşma şekli ise yapılan tespitlere göre;
Hotmail uzantılı bir e mail adresi alındığı bu adrese eğitim bilimleri sorularının dosya halinde eklendiği kişilerin bu mail adresinin şifre ve kullanıcı adının aldıktan sonra ilgili mail adresini açarak soruları indirdiğini tesbit etmişlerdi.

Peki atama süreci ve kopya iddiaları doğru ise ne olacak aşağıdaki linki tıklayınız?
http://www.egitimaileforum.com/forum....html?p=663485

Geri Dön Sayfa Basi