Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forumlar Makale paylaşımı Dosya paylaşımı Bize Ulaşın Kayıt ol

Radyoyu açmak için Aşağıdaki sağ oku tıklayın Radyoyu Bütün sayfalarda dinlemek için TIKLAYIN
» Egitim Aile Haber

LYS için son başvuru tarihi 14 şubat

{ 9 Subat 2010 }

LYS İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 14 ŞUBAT

Öğrencilerin çok sıkı bir şekilde hazırlandığı ÖSS sınavı için son başvuru 14 Şubat tarihinde sona erecek. Lise veya dengi okulları bitiren öğrenciler, sınava girebilmek için başvuru yapabilecek
2010 ÖSS'ye, 2010-2011 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öetim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, son olarak 14 şubat tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.
Öte yandan, yeni sınav sistemiyle birlikte öğrenciler, sınavı iki oturum şeklinde yapacak. Öğrenciler, ilk olarak Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)'na girecek. YGS'de başarılı olan öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na girmeye hak kazanacaklar.
Yüksek Öğretim Kurulu'nun açıklamasına göre, LYS 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Yapılacak oturumlar ise şöyle açıklandı: LYS1 19 haziran, LYS2 27 haziran, LYS3 26 haziran, LYS4 20 haziran ve son olarak LYS5 19 haziran tarihlerinde yapılacak.

Geri Dön Sayfa Basi

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:32 .

İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan www.egitimaileforum.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. www.egitimaileforum.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için yonetim@egitimaileforum.com adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde www.egitimaileforum.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve yetkililerimiz size dönüş yapacaktır.